subscribe to the RSS Feed

Thursday, September 19, 2019

Önskedröm

Posted by admin on April 4, 2011

Som sagt var jag gladare än på länge efter ridlektionen. Gick runt på fredagen och njöt av träningsvärken och längtade till nästa gång. Sen kom min handledare förbi labbet där jag jobbade och tyckte att jag kunde skriva en samman fattning av mina resultat tills hon kom hem från resan hon var iväg på. Helt rimligt kan man ju tycka. Tyvärr fick min hjärna psykbryt och från att svävat på moln sjönk jag ner i djupaste avgrunden. Avslutade fredagen med lugnande medicin och var inte någorlunda i ordning igen förrens på lördagen.

Det stör mig att jag inte kan hindra sådana händelser. Jag äter mediciner, jag tillämpar lugnande trix jag lärt mig under terapi och hos sjukgymnaste men ändå så har jag ingen kontroll. Och jag tro inte ens de flesta människor runt mig skulle tycka att jag har en sjukdom. De skulle tycka att jag är melodramatisk, uppmärksamhetströstande och självupptagen. Vad det nu är som är fel på mig, om jag bara fick byta det mot en kroppslig sjukdom som både jag och andra kunde förstå.

Hoppla

Posted by admin on April 1, 2011

Ridlektionen igår förtjänar en post. Det visade sig vara en hopplektion. Innan hade jag inte suttit på en häst på nästan två år och det var ännu längre sen jag red lektion. Som tur var så fick jag en häst som var både snäll och duktig, Ballada. Hon var inte så hög men ganska kraftig och behövde en hel del skänkel för att gå fram. Egentligen tycker jag bättre om hästar med mer motor, men när läget var som det var så var hon perfekt. I slutet av lektionen så trodde jag dock att jag skulle smälla av när ridläraren sa att vi skulle hoppa bana. Hindren var små och inga problem, det som gjorde mig nervös var två räcken på medellinjen som skulle hoppas på serpentin.  Vi hade inte hoppat dom innan och jag var inte hundra på hur smidig min häst var och om hon skulle vara med på snäva svängar. Det gick dock bra och mitt självförtroende mådde bra av fler kommentarer jag fick av medryttarna om hur bra det hade gått för mig. Nästa vecka skall dom tydligen byta hästar och jag hoppas lite på att få testa en stor fux som heter Lyrik eller en brun kille som heter Colorado (inte min Colorado, men när jag hörde namnet så hoppades jag en liten stund att det skulle vara han).

Jag har inte känt mig så här glad på länge.  Jag tror att lektionerna kommer vara värda varaenda krona. Jag måste se till att kunna rida terminen ut i alla fall.

Working girl

Posted by admin on March 28, 2011

Har en smula rast. Enligt mina beräkningar är jag tidigast klar med labbandet halv sju ikväll. Att det blir så sent beror på att massa utrustning är på fältförsök i Norge och att jag delar det som är kvar hemma med en doktorand. Han kör på morgonen och sen  tar jag över vid lunch. Kanske ska be att byta pass med honom… Fast idag var det bra att han körde först. Vaknade två timmar senare än jag borde och då hade jag spänningsvärk i käkarna och huvudvärk så jag funderade på att bara lägga mig och sova igen. Som tur var så gick jag upp ändå och huvuvärken släppte på vägen till Zoologen. Det är tur att det kommer vara ljust länge idag, det känns alltid extra jobbigt att vara kvar sent när det är mörkt ute.

Oops

Posted by admin on March 25, 2011

När man stoppar in massa prover i en maskin för analys ska man se till att disketten som datan lagras på sitter i. Annars kanske man kommer efter två dagara och vill titta på resultaten och upptäcker att maskinen inte kunnat köra nån analys alls. Då får man kör proverna över helgen i stället och komma tidigt på måndag för en liten mini-analys på morgonen innan dagens försök måste gå igång.

Jag hade hoppats vara ångestfri nu, men inte. Den sitter i kroppen. Men jag hoppas att det beror på att jag ändrat medicindosen och att det rättar till sig snart. Känner obehaglig biverkningar i magen, den gör ont och är allmänt uppblåst. Men jag hoppas att kroppen snart vänjer sig vid den nya dosen och magen lugnar sig och ångesten går sin väg.

Tillbaka i sadeln

Posted by admin on March 24, 2011

Tillbaka på Zoologen. Har gjort en planering och om den håller så behöver exjobbet inte dra ut så mycket extra på tiden trotts sjukskrivningen. Känns ungefär som vanligt att sitta här. Jag fryser och är sömnig. Fast lite klarare är jag nog i huvudet.

Jag har i alla fall nått att se fram emot. Jag har bokat tre ridlektioner! Får se vad som händer sen, jag är inte så säker på att jag blir kvar i Göteborg, men nu längtar jag så mycket efter hästar och ridning så bara några lektioner känns fantastiskt!

Omslag

Posted by admin on March 17, 2011

Då jag skulle komplettera den ensamma strumpan från förra posten drabbades jag av en svår besvikelse. Efter att stickat ett antal centimeter på skaftet så kom det plötsligen en skarv på garnet och garnet efter skarven var en helt annan färg än det innan. Från mellangrått till nästan vitt. Inte snyggt. Jag fick helt sonika ta av garnet och börja från början. Fast det hela gjorde att jag tillfälligt tappade lusten och läste några böcker istället. Så nu tänker jag åter igen posta listan av lästa böcker i år. Kan bli spännande att se vad det blir på ett år tänker jag.

Böcker
- Soulless, Gail Carriger
- Old man’s war, John Scalzi
- Changeless, Gail Carriger
- Blameless, Gail Carriger
- The Windup Girl, Paolo Bacigalupi
- Ofredsår, Peter Englund
- Grail, Elizabeth Bear
- Suldrun’s garden, Jack Vance
- Planeten havet, Stefan Edman
- Det osynliga barnet, Tove Jansson
- Åskgudens son, Arto Paasilinna
- Hönsboken, Anders Jansson och Nina Östman
- Fårboken, Anders Jansson och Nina Östman
- One day, David Nicholls

Novellsamlingar
- Journeys, Ian R MacLeod

Dvala

Posted by admin on March 15, 2011

Inte så mkt aktivt bloggande men lite annat har jag ändå fått gjort.

De två strumporna till vänster ingår i färdiga par, den längst till höger är ännu så länge ensam. Lite trådar ska dock fästas innan alla är helt klara.

Missan får också rätt mycket gjort. Hennes schema är rätt kämpigt, efter nattsömnen ska hon hinna äta och spinna runt lite innan det är dax för förmiddagsluren som bör äga rum i vardagsrummet.  På eftermiddagen skall terroristdåd begås och sen måste hon vila upp sig inför nattens sömn.

Suck. Jag har faktiskt haft paus från ex-jobbandet ett par veckor. Jag höll på att kväva min hjärna med griller om nära förestående katastrofer. Lite vila har nog hjälpt mig slappna av och att lägga upp en Plan B. Jag börjar nog känna mig redo att snart sätta igång igen. Kan inte ärligt säga att jag er fram emot det, men samtidigt så vill jag bli klar.

Det som just nu, i detta ögonblick, känns jobbigast är boendet. Eller snarare bristen på boende som förestår. Söker läggenheter på Boplats och kollar blocket. Men jag vet inte ens riktigt vad jag letar efter. Exjobbet skall bli klart i juni/juli och sen vet jag inte vad som händer. Därför vill jag inte ha nått kontrakt som löper ett år eller ett halvt år eller nått. Kanske får leta efter studenter som hyr ut sina lägenheter över sommaren. Men då är risken stor att jag står utan lägenhet i maj, samt att jag måste hyra även i augusti fast jag då antagligen inte har någon inkomst då.

Kavalkad

Posted by admin on February 16, 2011

Jag måste göra nått åt bristen på internet i mitt liv. I alla fall i mitt liv då jag är hemma. Det är hemskt irriterande att inte kunna kolla upp saker och att inte komma åt banken. Aja, det blir ju mer tid till annat. Jag har tillexempel hunnit läsa några böcker.

Läst 2011

Böcker

- Soulless, Gail Carriger

- Old man’s war, John Scalzi

- Changeless, Gail Carriger

- Blameless, Gail Carriger

- The Windup Girl, Paolo Bacigalupi

- Ofredsår, Peter Englund

- Grail, Elizabeth Bear

Novellsamlingar

- Journeys, Ian R MacLeod

Pottsork

Posted by admin on February 9, 2011

En jobbig del av att lida av ångest är skammen. Att skämmas för att man inte är starkare, att man inte kan övervinna den, att man låter känslor styra. En annan jobbig sak är att veta att man har mängder av olika strategier för att hantera ångest men att man inte riktigt lyckas.

Jag är så pass spännd i nacken att det påverkar blodtransporten till huvudet. Antagligen så beror den svaga yrsel jag känner på att huvudet får för lite syre. Jag kan inte låta bli att undra hur hjärnan påverkas. Fast jag är inte hundra på hur blodförsörjningen sker. Kan vara så att kärlen som försörjer hjärnan ligger djupare och inte påverkas så mycket. Annars kan man ju undra om hjärnan tar skada av det hela?

Men en av de bästa medicinerna mot  ångest är att utmana den. Har jag ångest för framtiden och jobb så får jag försöka förbereda mig. Har idag anmält mig till ett seminarium om att skriva cv och ett om anställningsintervjuer. Efter lucnh ska jag prata med min handledare om lite grejer och jag skall försöka ta mod till mig och fråga lite om arbetsmarknad o.dyl.

Nu skall jag trava upp på lab och tillsätta väteperoxid till några tarmsegement som jag håller på att lösa upp.

Framgång

Posted by admin on February 4, 2011

Små segrar är bättre än inga segrar. Idag gick jag till Zoologen trots att det enda jag ville var att ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet. Jag har laddat över datan från veckans experiment på mitt usb-minne. Nu skall jag plocka ihop grejer och ta med mig hem. Jag måste jobba på nu, vill inte dra ut på tiden med exjobbet.

Har inte hört nått från lägenhetstanten. Hon borde fått brevet i går eller i förrgår. Jag släpper inte mobilen ur sikte och kollar mailen sju gånger i kvarten. Om bara boendet löste sig så skulle jag kanske inte känna mig så otrygg.